Veelgestelde vragen - Luisteren.be
 Radio Luisteren Belgie

Veelgestelde vragen

Wat is Luisteren.be?

Luisteren.be is een online radio website met een overzicht van de meest populaire nationale, commerciele en regionale radiostations. Klik een radiozender aan en luister direct naar je favoriete radiostation!

Waarom hoor ik niks?

Wil je online radio luisteren maar weigert je computer een radiozender af te spelen? Dan kan het zijn dat je computer niet beschikt over de juiste plug-in of een recente versie van Flash player. Luisteren.be is geschikt voor alle browsers en maakt gebruik van Flash en HTML5 voor het afspelen van audio en video op de website. Voor het afspelen van sommige radiozenders dien je te beschikken over mediaspelers zoals o.a., Windows media player, VLC media player, Realplayer, Quicktime. Maak je gebruik van adblockers, dan het kan zijn dat je muziek niet wordt afgespeeld. Mocht je toch problemen ondervinden bij het beluisteren van radio of ene specifieke radiozenders, neem dan contact met ons op.

Waarom valt mijn verbinding weg?

Een slechte internetverbinding, meerdere webpagina’s die tegelijkertijd geopend zijn of downloads op de achtergrond kunnen zorgen voor problemen tijdens het online radio luisteren. In sommige gevallen zorgt een virusprogramma ook voor storingen tijdens het radio luisteren.

Kan ik radio luisteren op mijn mobiel of tablet?

Ja zeker! Via Luisteren.be kun je via je mobiele telefoon of tablet gemakkelijk radio luisteren.

Ik mis een radio zender.

Wij hebben zoveel mogelijk nationale en lokale radiozenders toegevoegd aan ons overzicht. Mis jij een (inter)nationale radiozenders of heb je een favoriete radiostation die je beluisterd? Laat het ons dan weten, wij zullen dan ons best doen om de zender op te nemen in het overzicht.

Kan ik radio luisteren tijdens het surfen?

Luisteren.be is er op gericht dat je ten alle tijden ongestoord kunt luisteren naar de radio, ook tijdens het surfen op internet of de radio portal zelf. In enkele gevallen is het surfen niet mogelijk en wordt het radio luisteren onderbroken. Dit kan te maken hebben met de webbrowser die je gebruikt. Hier kun je zelf niets aan veranderen of wijzigen, je kunt wel een andere webbrowser gebruiken. In de meeste gevallen kun je dan weer ongestoord radio luisteren.

Ik heb een vraag over een radio uitzending

Luisteren.be is een online radio portal en maakt zelf geen eigen programma’s of online radio uitzendingen. Mocht je een vraag hebben voor een specifieke radiozender, dan kun je die beter stellen aan de radio-omroep of de radiozender.

Op welke frequentie vind ik een zender?

Radio frequenties verschillen per gemeente en regio. Voor een frequentieoverzicht kun je de aanbieder van je radiosignaal of de website va de radiozender raadplegen.

Naar welke radiozenders kan ik luisteren?

Op radio portal Luisteren.be kun je meer dan 250 radiozenders vinden. We hebben de radio zenders ingedeeld op basis van landelijke, regionale en lokale stations. Zo kun je altijd je favoriete radiozenders terugvinden en online luisteren. In het algemene overzicht van Luisteren.be vindt je onder meer Radio 1, Radio 2, Radio Joe tot aan Radio Nosta. Zoek je naar een specifieke muziekzender? Dan kun je altijd zoeken via het zoekbalk in de menuvak.

kan ik op Luisteren.be gratis naar muziek luisteren?

Ja, via onze radio portal luister je gratis naar meer dan 250 radiozenders waaronder Radio 1, Radio 2, Joe FM, Nosta Radio, Top Radio, NRJ Radio, Bruzz Radio en QMusic.
Staat jouw favoriete radiozenders niet in het overzicht? Laat het ons dan weten en wij zullen zo spoedig mogelijk jouw favoriete zender opnemen in ons overzicht van radio stations.

Kan ik radio luisteren zonder internet?

Nee, voor het online radio luisteren via Luisteren.be heb je een internetverbinding nodig. Je kunt zowel met wifi als met je eigen databundel radio luisteren.

Kan ik naar de radio luisteren via een App?

Ja, dan kan zeker. Echter heeft Luisteren.be geen eigen mobiele app maar je kan altijd gebruik maken van onze mobiele website om muziek te luisteren. Wij hebben een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke mobiel website. Zo kun je altijd je favoriete radiozender vinden en online luisteren via de mobiel.